Sabah yazarı: Pahalılık yemek alışkanlıklarına son darbeyi vurdu; insanlar akşam yemeği diye üzerine çoban salata serpilmiş pilav sipariş ediyor

Sabah müellifi Haşmet Babaoğlu, hayat pahalılığının yemek alışkanlıkları ve tercihlerine son darbeyi indirdiğini belirterek, “Sağlıklı beslenme falan sizlere ömür… Dikkatinizi çekmiştir; pilavcılar çoğalıyor bir de… İşten koşa koşa meskene gelen çiftler biliyorum; üzerine çoban salatası serpilmiş pilav sipariş ediyorlar konuta; akşam yemeği diye…” tabirlerini kullandı. 

“Lahmacun” başlıklı köşe yazısında “Gastronominin babası” Brillat- Savarin’in “Bana ne yediğini söyle sana kim olduğunu söyleyeyim” lafını hatırlatan Babaoğlu, “Lezzet ve sağlıklı beslenme bahislerinde dökülmeye başladık” diyerek, şunları kaydetti:

“Evlerde yapılan yemekler de öyle…
Çocuklara bakın anlayın; hepsi ev yemeklerinden hasta oluyor; acillerde kuyruk var…
Niye sanki?
Yağlar, yağ mı?
Peynirler peynir mi?
Et? Hani nerede?
Sebze seven çocuk da kalmadı ki!”

“Yemek alışkanlıkları ve tercihleri pandemiden beri kökten değişti; hayat pahalılığı da son darbeyi indirdi” diyen Babaoğlu, şöyle devam etti:

“Sağlıklı beslenme falan sizlere ömür…
Dikkatinizi çekmiştir; pilavcılar çoğalıyor bir de…
İşten koşa koşa konuta gelen çiftler biliyorum; üzerine çoban salatası serpilmiş pilav sipariş ediyorlar konuta; akşam yemeği diye…
Hafta sonu herkes kendine kıyak çekiyor; sosları her hafta daha mide bulandırıcı olan döner yahut burger…”

Babaoğlu, yazısını “Neden anlatıyorum bunları? Yakında böcek yedirecekler bize, denince hop oturup hop kalkıyoruz… Oysa bugün yediklerimize bakın, yarını anlayın!” sözleriyle bitirdi. 

Yazının tamamını okumak için

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir